c u i n e s emptym e d i t e r r a n i e s

BUNYOLS EN ALMÍVAR

INGREDIENTS: 


  • 350g de farina 
  • 50g de llevat fresc de fleca 
  • 300ml d'aigua tèbia 
  • 200ml d'oli d'oliva 
  • 100g de sucre blanc 
  • 2 cs de canyella en pols 

Per l'almívar:

  • 500g de sucre blanc 
  • 400ml d'aigua 
  • 2 cl d'aigua de roses 
  • 2 cl d'aigua de tarongina
  • 2 cl de suc de llimona

ELAVORACIÓ:


  1. Preparem l'almívar. Aboqui l'aigua i el sucre en un cassó i cogui a foc mitjà durant 5 minuts. 
  2. Afegiu l'aigua de roses, l'aigua de tarongina i el suc de llimona i cogui 2 minuts més.
  3. Dissolgui el llevat en l'aigua temperada en un bol gran i afegiu poc a poc la farina, sense deixar de barrejar amb les mans.
  4. Quan tots els ingredients s'hagin incorporat, amasi durant 10 minuts.
  5. Tapi el recipient amb un drap net i guarda'l en un lloc temperat durant 1 hora aproximadament, o fins que la massa dupliqui el seu volum.
  6. Després, calenta l'oli en una paella profunda.
  7. Fes una petita bola de massa amb l'ajuda de les mans, realitzi un forat al centre i posa-la a la paella.
  8. Repetiu l'operació fins a omplir la paella de bunyols; doni la volta a mesura que es vagin daurant. 
  9. Retiri'ls amb una escumadora i introduïu-los en l'almívar fred.
  10. Posa'ls a un plat i deixa-ho escórrer una mica i espolvorejeu-los amb el sucre i la canyella. Repetiu l'operació fins que s'acabi la massa.
  11. A disfrutar!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El seu missatge ha estat rebut amb èxit, gràcies per llegir el blog.