BUNYOLS EN ALMÍVAR
INGREDIENTS:
- 350g de farina
- 50g de llevat fresc de fleca
- 300ml d'aigua tèbia
- 200ml d'oli d'oliva
- 100g de sucre blanc
- 2 cs de canyella en pols
Per l'almívar:
- 500g de sucre blanc
- 400ml d'aigua
- 2 cl d'aigua de roses
- 2 cl d'aigua de tarongina
- 2 cl de suc de llimona
ELAVORACIÓ:
- Preparem l'almívar. Aboqui l'aigua i el sucre en un cassó i cogui a foc mitjà durant 5 minuts.
- Afegiu l'aigua de roses, l'aigua de tarongina i el suc de llimona i cogui 2 minuts més.
- Dissolgui el llevat en l'aigua temperada en un bol gran i afegiu poc a poc la farina, sense deixar de barrejar amb les mans.
- Quan tots els ingredients s'hagin incorporat, amasi durant 10 minuts.
- Tapi el recipient amb un drap net i guarda'l en un lloc temperat durant 1 hora aproximadament, o fins que la massa dupliqui el seu volum.
- Després, calenta l'oli en una paella profunda.
- Fes una petita bola de massa amb l'ajuda de les mans, realitzi un forat al centre i posa-la a la paella.
- Repetiu l'operació fins a omplir la paella de bunyols; doni la volta a mesura que es vagin daurant.
- Retiri'ls amb una escumadora i introduïu-los en l'almívar fred.
- Posa'ls a un plat i deixa-ho escórrer una mica i espolvorejeu-los amb el sucre i la canyella. Repetiu l'operació fins que s'acabi la massa.
- A disfrutar!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
El seu missatge ha estat rebut amb èxit, gràcies per llegir el blog.